Solarcycles & Blackbriar.

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 18:00

Solarcycles.

De Nederlandse symfonische folkmetalband Solarcycles biedt een unieke mix van melodie╠łuze en sombere symfonische folk metal. Frontvrouw Sascha, vergeleken met Florence Welch en Dolores O’Riordan, leidt de band met haar betoverende stem. Hun muziek, geïnspireerd door natuur en milieu, roept op tot emotionele acceptatie en eenheid. De duisternis van metal en heidense folk-elementen smelten samen in hun geluid, vergelijkbaar met bands als Children of Bodom en Within Temptation. Na het succes van “Ethereal Storms” bracht de band onlangs hun langverwachte album “Lunar” uit. Blackbriar.

De Nederlandse band Blackbriar kwamen met hun nieuwste album A Dark Euphony op zaterdag 30 maart naar poppodium Iduna voor een lekkere show vol hoogstaande en bombastische symfonische metal. Hou je van de metal van Epica, Nightwish en Within Temptation? Dan mocht je Blackbriar zeker niet missen!

Voor liefhebbers van de vele metalbands die Nederland rijk is, is Blackbriar geen onbekende naam. Met frontvrouw Zora Cock als boegbeeld heeft de band zijn stempel gedrukt op de metalscene. Haar betoverende aanwezigheid en mystieke stem brachten luisteraars mee naar een sprookjesachtige wereld. Ook nam ze ditmaal een andere zangeres mee, waarmee ze kortgeleden nog een single mee had uitgebracht. Samen brachten ze dat nummer natuurlijk ook ten gehore. (zie link beneden)